Atvirojo kodo bendruomenėse netyla diskusijos dėl „OpenOffice.org“ likimo po to, kai „Sun“ kompaniją įsigijo „Oracle“. 33 raštinės paketo vystytojai palieka „OpenOffice.org“ pereina į „The Document Foundation“, kuri rūpinsis nauju vardu pavadinto „LibreOffice“ plėtojimu.

Nemažai nerimo dėl populiaraus paketo „OpenOffice.org“ kilo po to, kai buvo paskalbta, kad „Oracle“ laisvai nebeplatins taip pat iš „Sun“ paveldėtos operacinės sistemos „Solaris“ pirminio kodo (angl. source code). Tai reiškia, kad „OpenSolaris“ kaip distribucija miršta.

Baimindamiesi, jog panašus likimas gali ištikti „OpenOffice.org“, bendruomenės iniciatoriai pareikalavo „Oracle“, kad ši paketo prekės ženklo teises perduotų bendruomenei. Naivu tikėtis, kad programinės įrangos gigantas taip ir padarys. Todėl buvo įkurta „The Document Foundation“, kuri vystys ir platins „OpenOffice.org“ atšaką (angl. fork) „LibreOffice“.

Naujausiomis žiniomis, „OpenOffice.org“ bendruomenę jau paliko 33 paketo vystytojai, prisijungę prie „The Document Foundation“. Įdomu tai, kad paramą fondui išreiškė keletas didelių kompanijų: „Google“, „Red Hat“, „Novell“, „Canonical“ ir kt.